De museumboerderij wil jou alle nieuws laten zien !

07 apr De museumboerderij wil jou alle nieuws laten zien !

Zondag 16 april, tussen 11 en 5, ben je van harte welkom bij ons (gratis toegankelijke) lente-evenement: LENTEKRIEBELS. Ons nieuwe bezoekerscentrum is, precies anderhalf jaar na de heftige brand, klaar. Het is “kei-mooi” geworden, we zijn supertrots. Wij vertellen er over en laten het graag aan jou zien ! Op ons vernieuwde museumterrein staan allerlei kramen met leuke kijk- en doe activiteiten. Ook voor kinderen is er veel te  beleven. Zij mogen komen spelen en van alles maken en doen.  Als vanouds bakken we ons heerlijke “boerderij vloerbrood”, deze keer in de mobiele buitenoven van het museum. En de “boerenstruif” (=pannenkoek) smaakt extra lekker op ons nieuwe terras. Combineer dat eens met ons tongstrelend drankje, het “Cunera- slukske”.

Ook komt “Marie van de Middelhaai”, een  boerin uit Vlijmen (*). Ze demonstreert en zingt,  zichzelf begeleidend op haar gitaar, over het boerenleven rond 1880. Een fijne, gezellige  middag die je niet mag missen !

(*) Marie woont in een oud boerderijtje in Vlijmen. Ze kleedt zich zoals dat in 1880 gebruikelijk was. Ze zingt, schrijft en vertelt over die tijd. Meer over haar lees je op: www.marievandemiddelhaai.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.