Programma’s voor groepen

Programma’s voor groepen:

Voor groepen maken wij graag, in onderling overleg, een programma op maat. Een film, een rondleiding door het museum, al dan niet gecombineerd met een kopje koffie, thee, biertje, wijntje,  het kan allemaal in ons museum. Rondleidingen kunnen bijvoorbeeld uitstekend gecombineerd worden met een vergadering of ander samenzijn. Speciale wensen en mogelijkheden zijn prima te bespreken met onze planner, Diny van der Pas, tel. 0413-291172. Via deze website (pagina CONTACT) kunnen digitaal ook boekingen worden aangevraagd en wensen besproken. In het kader van kou en vroeg invallende duisternis bevelen wij de wintermaanden niet aan voor een groepsbezoek. De schob en de karschob en de ruimte voor speciale tentoonstellingen zijn WEL verwarmd en kunnen het hele jaar door gebruikt worden.

 

Onderstaande 4 arrangementen zijn groepsarrangementen (vanaf 10 personen)


Groepsarrangement 1 “100 jaar boerenleven in 1 dag”: uitgevoerd door Meierijsche Museumboerderij en Cleefshoeve. (www.cleefshoeve.nl)
10.30 uur ontvangst, film en koffie op de Meierijsche Museumboerderij
11.00 uur rondleiding in de Museumboerderij
12.00 uur lunch met boerengroentesoep
13.30 uur rondleiding op de Cleefshoeve , een moderne rundveehouderij met 28-stands melk carrousel! Er is een koffiepauze in de stal.
15.15 uur tot 16.00 uur Genieten van heerlijk , ambachtelijk boerderij-ijs uit eigen ijsmakerij.
Kosten van dit arrangement vanaf 10 personen:  € 35,00 per persoon.
Dit arrangement is alleen te reserveren op maandag- donderdag- vrijdag en zaterdag.
 
Groepsarrangement 2,  Speciaal  arrangement voor (oudere)  ouderen: “Witte gè dè nog?”
-ontvangst in de Schob met koffie/thee en peperkoek; er wordt daar ook een film  over het leven van toen gepresenteerd. De schob heeft verwarming en WiFi.
-rondgang van ongeveer een uur door de boerderij, waarbij de nadruk ligt op de verhalen en herinneringen van de bezoekers.
Aan de hand van de aanwezige voorwerpen, komen de verhalen los. De gids laat je meedoen en je eigen verhaal vertellen.
-ter afsluiting wordt nog na gebuurt onder het genot van een heerlijk ouderwets brandenwijntje met suiker.
Kosten van dit arrangement € 9,00 per persoon.

(De Museumboerderij is helemaal “rolstoelvriendelijk” en alles in dit programma is gelijkvloers.  Ook is er een speciaal toilet voor mensen met een beperking.

Voor nadere informatie en/of een programma op maat, bel je met 0413-291172 .

3. Groepsarrangement 3:  “Huishouden, kleding en gewoonten uit het Brabant van 1900”.
-In de schob (=ontvangstruimte) word je ontvangen met een kopje koffie/thee met peperkoek. Daar wordt een film gedraaid over gewoonten enz. uit het Brabant van 1900.
-Bezoek aan het voorhuis van het museum. Er wordt verteld over het huishouden (de taak van de boerin) in een tijd zonder electriciteit en wat dat betekende voor het werk.
-Bezoek aan de thema-tentoonstelling: “Kleding en gewoonten op het brabantse platteland rond 1900”.
Kosten van dit arrangement: € 7,00 p.p.
(De thema-tentoonstelling is alleen via een trap te bereiken. Voor de rest is alles gelijkvloers en er is ook een speciaal toilet voor mensen met een beperking. 
Voor nadere info en/ of een programma op maat bel je met 0413-291172.

 

4. Groepsarrangement 4: ” Lekker uit eten EN museumboerderij bezoek ”  

1345493781_DSC_1192.JPG

Voor dit programma werken wij samen met het, aan de overkant van ons museum gelegen fraaie, in een boerderij gevestigde restaurant “De Leygraaf”.  Het  programma bevat onder meer een bezoek met rondleiding aan  het boerderij museum. Voor meer informatie en boekingen kijk je op: www.leygraaf.nl . ( kijk bij “arrangementen”).

 

ZELF ideeën of wil je daarbij graag geholpen worden ? Bel, voor een programma op maat  met 0413-291172.