DRIE gebouwen.

Gebouw 1, het museum:


Het boerderij gebouw is een rijksmonument. Het is een achttiende-eeuwse boerenhoeve van het type hallehuis in een natuurlijke omgeving met erf, boomgaard en geriefhof. Zeer waarschijnlijk was de boerderij in de achttiende eeuw een hoekgevelboerderij, maar dat is later gewijzigd. Gebouw en inrichting zijn volledig in historisch verantwoorde staat.

Gebouw 2, de “schob”, het bezoekerscentrum.

De schob ligt naast het museum. Naast en achter de schob ligt het museumterras. Er is WiFi.  Via films, die op een groot scherm gepresenteerd worden zie je daar veel over het boerenleven tussen 1880 en 1930 en de gewoonten en gebruiken uit die tijd. Er kan gepind worden. Voor mensen met een lichamelijke beperking is er een aangepast toilet. De gebouwen zijn onderling verbonden door verharde paden

Gebouw 3, de “karschob”:

Dit gebouw ligt achter de “schob”. Vooral gebruikt voor de diverse educatieve programma’s, vergaderingen enz. Er is Wifi en presentatie apparatuur. Daar is ook de historische bakoven waarin regelmatig lekker boerderij vloerbrood, naar oeroud recept, wordt gebakken.