Te koop

 

BOEKEN:

kaart ZIEHIER voorkant

“Ziehier,  wij verkopen 77 kasteelhoeven”
(auteurs: Rien de Visser, geboren en opgegroeid in het kasteel en zijn zoon Florian de Visser. Florian zorgde voor het ontwerp van het concept en het format en hij presenteerde enkele verhaal maquettes.   De uitgevers:  Gemeente Bernheze en Meierijsche Museumboerderij).
Een vlot geschreven boek met heel veel teken- en foto- materiaal. In het boek nemen de auteurs ons mee in het bijzondere leven- en denken van de adellijke dames- en heren rond 1900. Het, grandioze, Kasteel Heeswijk wordt beschreven als een soort “macht centrale” van waaruit orders werden gegeven aan de straatarme, en onderdrukte, (77) pachtboeren. Hun leven komt op een unieke manier in beeld.
Ook laat de auteur niet na, om bij tijd en wijle, kritiek te leveren op de machtswellust en spilzucht van de “rijke dames en heren”. Een wereld, die hij, als zoon van de poortwachter en daardoor vele jaren woonachtig op het kasteel, elke dag van nabij mocht ervaren.  NOOT: Kasteel Heeswijk is momenteel een van Brabants topmonumenten en de 77 voormalige pachthoeven liggen over heel Brabant verspreid.

Het boek kost € 19,95 ( nu sterk verlaagd tot € 14,95 ) en het is te koop via ons secretariaat (0413-291172) , tijdens openingstijden van de museumboerderij aan de balie , in de museumwinkel van Kasteel Heeswijk en in de boekwinkel van de Abdij van Berne van Heeswijk-Dinther. 


U steunt ons door te kopen via de Meierijsche Museumboerderij !


“Leven en werken rond 1900”. Meierijsche Museumboerderij.

(Auteur+ illustraties: Mevr. Drs. Anneke van Lierop; Uitgever: Stichting Meierijsche Museumboerderij Heeswijk-Dinther.)

Anneke van Lierop was van beroep landbouweconome. Vanuit haar studie en ervaring wist zij, als geen ander, te vertellen over het leven op het arme Brabantse platteland rond de tijd van 1900. Daarbij gesteund door eigengemaakte pentekeningen, wandelt zij als het ware door de eeuwenoude boerderij en vertelt zij over de voorwerpen die ze daar aantreft. Dit 47 pagina’s tellende boek is een echte aanrader voor iedereen die wat meer over het leven van onze voorouders wil weten en een mooie afsluiting van een rondleiding door het museum.

Kosten: € 2,-. Te koop in de Meierijsche Museumboerderij.


Boerderij- jam en honing:

In het seizoen zijn er, aan de balie, lekkere boerderij-producten, zoals allerlei soorten eigengemaakte jam en honing te koop. Ook verkopen wij heel speciale vogelhuisjes, speciaal gemaakt door onze vrijwilligers. VRAAG ER NAAR !