Speciaal voor leerlingen voortgezet onderwijs….”Leren door de dingen te doen “

Algemeen:

Als je bezig bent met een werkstuk of met een presentatie over de geschiedenis van het dagelijks leven in en rond Bernheze eind 19de en  begin 20ste eeuw neem dan contact met ons op. 

Bij ons vind je ook informatie via de filmpresentaties, in de schob : je ziet daar hoe hier, in onze streek, de boeren  vroeger leefden en werkten. Daarover verkopen wij : “Leven en werken rond 1900″ een infoboekje over het museum en het leven in die tijd (2 euro). Ook is er een meer wetenschappelijk werk over het museum: ” De historie van een Brabants boerenhuis” , geschreven door o.a. prof.dr Gerard Rooijakkers. 

Programma:  “Uit het sobere leven van je overgrootouders”:

Wij hebben een programma, speciaal voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs. Op een ochtend (of middag) ben je met je groepje met een 8-tal verschillende workshops bezig. Je beoefent oude spelen zoals ” repen”, ” steltlopen”  Je gaat achter de betekenis van een groot aantal oude spreekwoorden aan. Je leert hoe er gewoond/ gewerkt/ geleefd werd op een duurzame manier. De medewerkers van het museum helpen je . In ” de schob”  bekijk je  oude films uit de tijd van toen. Je werkt met een lesbrief die je van de medewerkers van het museum krijgt. Zeker weten dat je een boeiende ochtend of middag beleeft.

Voor meer inlichtingen over dit project kun je mailen met  projectleider Cor Verberk via, info@museumboerderij.nl of je belt ons info-nummer: 0413-291172. Via een subsidie- aanvraag bij “Erfgoed Brabant” voor het project “Museumschatten” kunnen de kosten per leerling volledig vergoed worden.