Openingstijden

Openingstijden:  (het museum is, vanwege het heersende Corona-virus, in ieder geval tot 1 juni 2020 gesloten voor alle publiek). Wij zoeken naar mogelijkheden om, met inachtneming van de wettelijke voorschriften, het museum daarna weer beperkt te openen !

 

1413540175_daa344aa4da5ecc12cbaffbed7149435de2fd892.JPG

A/ Individuele bezoekers: 

In 2020 zijn wij van begin april tot en met eind september open  op: dinsdag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur , en op zaterdag en zondag en feestdagen van 13.00 uur tot 16.00 uur .  ECHTER……Op zondag 12 april (Eerste Paasdag) zijn wij gesloten. Op maandag 13 april (Tweede Paasdag) zijn wij van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend vanwege het evenement, speciaal voor kinderen: “LENTEKRIEBELS”. Zie ook onze agenda op deze website.

B/ Groepen bezoekers:

Groepen kunnen het hele jaar door, op afspraak, ontvangen worden. (reserveren via de website OF 0413-291172 .  In het kader van kou en vroeg invallende duisternis bevelen wij de wintermaanden echter niet aan ! )  Daarnaast voert het museum een aantal educatieve programma’s uit; de afspraken die gemaakt zijn, staan meestal in de agenda ( zie agenda) vermeld.  Op 1e en 2e Kerstdag , Nieuwjaarsdag 1 jan en “Vrijwilligersdag” 11 september,   zijn wij OOK gesloten voor groepen.

C/ Bezoekerscentrum: “De Schob”: 

Dit intieme, knusse bezoekerscentrum, tevens kantine,  wordt, zomer en winter, voor meerdere doeleinden gebruikt. De schob is ook een ideale locatie voor het sluiten van een burgelijk huwelijk, voor vergaderingen en presentaties. De schob is tevens het informatie- centrum van het museum. Er is een vaste beamer+ groot scherm aanwezig. En er is WiFi. Groepen tot 40 personen kunnen gebruik maken van de schob.

D/ Educatief centrum “De Karschob” .

Door het museum onder meer gebruikt voor cultuureducatie, voor exposities, enz. Er is WiFi en er is een vast presentatie scherm met internet aansluiting. Verder is er een bakoven waar, tijdens evenementen, op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken en waar, op aanvraag,  ook informatie over het bakken van brood enz. wordt gegeven. Groepen tot 50 personen kunnen gebruik maken van de karschob. In de karschob is ook een toilet voor mensen met een lichamelijke beperking (rolstoelen enz.)