Vriend van het museum

Als eens gedacht om “ VRIEND” van het museum te worden ? Vrienden ondersteunen de hoofdtaak van ons museum (kleinere en grotere kinderen volgen bij ons ” levend geschiedenis onderwijs”). Ook zorgen onze VRIENDEN er voor  dat er nieuwe onderwijsprogramma’s voor jong en oud kunnen worden ontwikkeld.

In 2011 zorgden onze vrienden er voor dat er gereedschap aangeschaft kon worden zodat de nieuwe bakoven volledig gebruikt kon gaan worden !! 

In 2012 zorgden onze vrienden voor de aanschaf van  filmpresentatie apparatuur en de aanschaf van “ouderwets” speelgoed, waarmee wij onze educatieve doelen (nog) beter konden gaan waarmaken.

In 2013 zorgden onze vrienden voor: het opnieuw inrichten van de vitrines in de schob. Door het gebruik van glasplaten en glazen informatie-plaatjes zijn de voorwerpen nu van alle kanten veel beter te zien. Daardoor kan er sindsdien beter over geinformeerd worden.

In 2014 werd de bijdrage van onze vrienden gebruikt om een “wissel-expositie ruimte” in te richten. Daarmee werden de presentatie mogelijkheden van het museum belangrijk uitgebreid.

In 2015 droegen onze vrienden bij aan de aanschaf van betere (binnen)geluids- en beeldapparatuur in schob en karschob. Daarmee wordt de kwaliteit van onze presentaties aan bezoekers belangrijk verbeterd.

In 2016 werd gespaard voor de aanschaf van geluidsapparatuur, geschikt voor het grote buitenterrein en tijdens evenementen.

In 2017 spaarden onze “Vrienden” het restant en vanaf juli 2017  beschikt het museum over een professionele buiten- geluidsinstallatie . Een prachtig resultaat waar het museum heel nuttig gebruik van maakt.

In 2018 kon het museum, dankzij onze “Vrienden” filmopnames vanuit de lucht, van boerderij en omgeving laten maken. Daarbij werd een drone gebruikt. We zetten die bijzondere film met veel succes  in voor promotie om de boerderij op een andere manier te kunnen presenteren.

In 2019 droegen onze “Vrienden” bij aan het verder uitbouwen van de nieuwe “historische groentenhof”. Niet alleen moest allerlei gereedschap worden aangeschaft maar de tuin moest ook steeds meer geschikt worden als “educatieve tuin” voor jong- en oud !

In 2020 wordt de vriendenbijdrage gebruikt voor de aanleg van een “audiotour” met aanpassing van onze Wifi.

De bijdragen voor 2021, 2022 en 2023 zijn volledig gebruikt voor vervanging van verbrande voorwerpen die nodig waren voor de educatieve programma’s van het museum.

Het doel van 2024 wordt in het voorjaar bepaald en dan op deze website gepubliceerd.

De vrienden betalen 25 euro per jaar. Zij worden geïnformeerd over en betrokken bij de werkzaamheden van het museum. Ze bezitten een pasje waarmee ze altijd, tijdens openingstijden, met 2 personen, gratis toegang hebben tot het museum.

Omdat de Meierijsche Museumboerderij door de fiscus erkend is als culturele ANBI-instelling (Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling) is de gift van 25 euro per jaar fiscaal aftrekbaar.

Als je graag vriend wilt worden, bel je met 0413- 291172  of mail je naar info@museumboerderij.nl. We brengen of mailen je dan een “vriendenovereenkomst” . Door het invullen, en daarna terugsturen van die overeenkomst bevestig je het lidmaatschap van onze ” vereniging van vrienden”.

Hartstikke bedankt….vriend en/of vriendin, je bent MEER dan welkom !