Groot onderhoud aan de inboedel.

22 feb Groot onderhoud aan de inboedel.

De maanden januari en februari 2024 worden door het team van het museum gebruikt om alle meubels, gereedschappen en voorwerpen een goede beurt te geven. Het leer wordt ingevet, de meubels geboend en waar nodig behandeld met een houtworm bestrijdingsmiddel. Alle textiel wordt gewassen en de bedstedes verschoond. Eind februari is alles weer “spic en span” want de scholen, die een korte winterstop bij het museum hebben gehad, komen dan weer op bezoek voor hun “levend” geschiedenisonderwijs. ( de programma’s “Jet en Jan” en “Karel en Kaatje” laten je de tijd van toen beleven).

De buitenkant van het museum ( een rijksmonument !) wordt momenteel op historisch verantwoorde wijze, opnieuw gevoegd. Daarvoor is een bedrijf met als specialisatie “historische gebouwen voegen” ingehuurd. Het wordt prachtig !

Vanaf begin maart zijn we er weer helemaal klaar voor. U mag nu al boeken voor een groepsbezoek in het voorjaar. Dat kan, door 0413-291172 te bellen of info@museumboerderij.nl te mailen.

Laat ons weten of U speciale wensen heeft, zoals bijv. een rondleiding met lunch, een vergadering, een reünie, oude films, een familie- uitstapje. Wij beschikken over de modernste presentatie-apparatuur .

Leidt U liever uzelf rond met een audio-tour (te downloaden op uw mobieltje via het scannen van een QR-code), dan kan dat ook !

Bij ons is het gezellig, gemoedelijk, Brabants en laagdrempelig.

Altijd welkom !

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.